През последните години центровете за контрол на заболяванията идентифицираха редица патогени и

...
През последните години центровете за контрол на заболяванията идентифицираха редица патогени и
Коментари Харесай

Пет храни, които никога не бива да се консумират сурови

През последните години центровете за надзор на заболяванията идентифицираха редица патогени и съставки в разнообразни храни, които не трябва да бъдат одобрявани в сурово положение.

Ето за какво от foodpanda подбраха пет храни, които наложително да подлагаме на термична обработка преди консумация, с цел да бъдат те безвредни и здравословни.

Картофи

Яденето на сурови картофи може да провокира отичане на корема и нежелани стомашно-чревни резултати, тъй като картофите съдържат нишестета, които не са устойчиви на храносмилането.

Фасул

Фасулът е здравословна храна, която обаче може да бъде рискова, в случай че не се употребява вярно.

Мляко

Млякото, което идва напряко от животното, без да се пастьоризира, може да съдържа нездравословни бактерии като Е. coli и Salmonella

Патладжан

Суровият патладжан съдържа соланин - токсин, който прави суровите картофи нездравословни. В частност „ младите патладжани “ или патладжаните, които са били събрани при започване на живота им, съдържат огромна част от този токсин.

Гъби

Гъбите съдържат голям брой потребни свойства, в това число антиоксиданти, витамини от група В и калий. За да се възползвате от тях обаче, е нужна термична обработка, считат учени. Освен това суровите гъби са известни с това, че са мъчно смилаеми и са измежду най-концентрираните източници на естествено срещащ се токсин, наименуван агаритин.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР